Стара Планина – водопади и језеро 13-15. Јул 2018

Зашто ићи?

Још раније је Никола причао о томе да би желео да пође на Стару Планину. И све до сада није то остварио. Писао ми је неколико дана пре да жели да идемо, били су у оптицају још неки људи, његови познаници…

Петак, 13 Јул.

Још јуче сам одлучио да идем аутобусом за БГ. Воз је дупло јефтинији, али спорији и нешто раде на прузи иза Новог Сада тако да сам се одлучио да кренем аутобусом. Кренули смо Њи и ја да купимо Бурми колица за бебе раније, она се вратила у село, а ја наставио Чачанским аутобусом за Београд. Стигао сам тамо око 6:25 и написао се са Николом услед, сада већ бивше, железничке станице.

Само нас двојица овај пут, ако не мари, задовољни што ипак идемо, крећемо у причу, јер се дуго нисмо видели.

Аутопут је био закрчен, па смо одлучили да кренемо магистралом до Смедерева, где смо промашили заобилазницу и прошли кроз центар града. На крају смо се укључили на аутопут, јер смо проценили да би споредним путевима наше путовање значајно потрајало.

Мрак је већ одавно пао и ми смо на аутопуту ка Пироту. Ту негде треба да скренемо ја селу Темска, али имамо проблема да нађемо прави излаз. И после више покушаја и кружења по аутопуту уз помоћ једне жене налазимо прави пут ка Темској. То је један споредни и лоше одржавани пут, али ипак проходан и води на на одредиште.

Траса пута до Темске и до нашег кампа
Траса пута до Темске и до нашег кампа

На илустрацији горе тадат у ствари почиње од аутопута (жута линија), али сам касно почео да је бележим.

На место где смо планирали да кампујемо стигли смо око 11, а успут смо сазнали да је сутра вашар старопланинских јела и спортско пењање на оближњу стену (крст).

 

Буон Ма Туот, 19 – 21. Јануар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *